تبلیغات
به انجمن صلصال خوش آمدید.Välkommen till Salsal Föreningen i Sverige - Ensamkommande barn
به انجمن صلصال خوش آمدید.Välkommen till Salsal Föreningen i Sverige
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من Image and video hosting by TinyPic گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
حساب بانکی انجمن


Nordea Plus Giro Nr 648637-7
نویسندگان

Ensamkommande barn

Runt om i världen befinner sig människor på flykt och en stor del av de är barn. Under senaste åren har antalet ensamkommande asylsökande ökat kraftigt i Sverige. Bara under året 2011 invandrade 2500 ensamkommande barn till landet och under året 2012 har antalet ensamkommande ökat ännu mer. De flesta ensamkommande barn som kommer hit är från Somalia och Afghanistan och nyligen kommer de från arabiska länder där inbördeskrigen pågår. De flyr ut ur sitt land på grund av etnicitet, nationalitet, inbördeskrig eller religiösa konflikter.

Under vägen hit hamnar de i otaliga svårigheter som kan dödande eller så tar någon deras pengar och bagage.

De behandlas illa av sina flygtingsmugglare och det krävs större summor pengar att nå ditt de vill bosätta sig än det som bestämts från början.

Ibland resar de med dåliga fartyg som är mer lastade än de rymmer. Att resa med sådana fartyg kan vara livsfarligt och ofta går de sönder under vägen och sjunker. Många av flyktingarna kan inte simma på grund av dels att de är barn dels för att de kommer från länder där barnen inte har möjlighet att lära sig simma. För att nå målet kör smugglare omvägar som är långa och obevakade. När fartygen går sönder är det jättesvårt att få hjälp.

Ibland tas ensamkommande barn som gisslan från maffior och tvingas betala oerhörda pengar för att rädda sig från döden. De svävar även mellan liv och död när de befrias, eftersom de kan råka ut för mycket som till exempel våldtäkt.

När de slutligen kommer till de länder de ville, hamnar de i ett sämre läge än de kunde förutse för att här uppstår en ny situation och mycket är oklart och måste lösas.

Jag som själv kom smugglande till Sverige, upplevde allt som ni har läst om här.

Jag tror att de ensamkommande barn som kommer till Sverige har höga ambitioner i livet som kan vara avgörande för samhällets framtid om de tas vara på rätt sätt.

Liksom i andra europiska länder har ensamkommande barn många problem i Sverige som måste lösas. Det största och alvarligaste problemet är deras placeringen, eftersom de ibland tvingas bo där de inte vill. Det kan påverka dem negativt och riskerar deras framtid.

Det är självklart att många ensamkommande flyktingsbarn har själsliga problem och det blir ännu värre under tiden deras ansökan om uppehållstillstånd behandlas med pressande utfrågningar från Megrationsverket. Ibland lever de ensamkommande barnen under stor stress och kan inte klara förhöret. Jag tycker att processen för uppehållstillstånd måste underlättas eftersom barnen bara är barn och inte kan klara nuvarande uppehållstillståndsförhållanden.

Värre än allt är det att ensamkommande barn ibland behandlas illa från personalen i boende de bor i. jag tycker att det verkligen är orättvist att personal som är utbildade för målet, behandlar barnen illa som helt är helt oskyldiga och är offer för dåliga omständigheter som vi vuxna har skapat. Alla barn har samma rättigheter vilket måste accepteras från vuxna. Jag tycker att världens framtid skapas i barnens händer. För en rättvisare värld måste barn bli älskade och uppskattade av myndiga människor. Överallt måste de vara trygga och leva i fritt för att barn kan rädda världen.

Hamid Ramazani

Uppsala

نوع مطلب : اداره مهاجرت، نخبه گان، 
برچسب ها :